UNF Software Development Camp 2018

Fra ide til app!

Fagligt program

Det du skal lære på campen

På campen vil du lære om softwareudvikling igennem teori og praksis. Underviserne er universitetsstuderende, som har udarbejdet et spændende fagligt program.

Undervisning

De første to dage kommer til at gå med undervisning. Den første dag vil du blive introduceret til programmeringssproget Java. Det første du vil lære er lidt helt generelt om programmering. Herefter kommer du til at høre om hvad det vil sige at et sprog er objektorienteret, og at en klasse kan være noget andet end den i din skole. Til sidst vil du få noget introducerende algoritmik, så du forstår hvordan du får en computer til at løse mere komplicerede opgaver på den måde du vil have den til. På andendagen bevæger vi os over i udvikling af apps til Android. Her lærer du hvordan en app er opbygget og hvordan den spiller sammen med Android-styresystemet. Du vil også få forklaret hvordan man laver sit layout i en Android-app, og hvordan man får de knapper man indsætter til rent faktisk at gøre noget. Til sidst får du til opgave at bygge en simpel app fra bunden ud fra nogle specificerede krav.

Projektbrainstorm

Når alle deltagere har fået den fornødne undervisning, samles vi til den helt store projektbrainstorm. Her kan du få luftet alle de gode idéer du hele tiden har haft til apps, og du kan finde ligesindede deltagere, som synes din idé lyder spændende, og selvfølgelig kan du også blive inspireret af andres gode idéer. Inden aftenen er omme, er alle kommet i projektgrupper, og dagen efter går I i gang med at lave jeres app.

Projektarbejde

Den sidste og største den af campen kommer til at gå med at du i en gruppe på ca. 4 personer skal lave en app fra bunden. I vil få kyndig vejledning af vores faglige hjælpere. Hver gruppe vil få tildelt en faglig hjælper, som kan svare på spørgsmål eller hjælpe jer hvis I går i stå, eller hvis koden bare ikke vil som I vil. De skal selvfølgelig ikke lave appen for jer, men det er vores opfattelse at man ikke lærer lige så meget af at sidde fast i flere timer fordi man manglede et komma.

Præsentation

Når ugen er omme, samles vi alle og viser hinanden hvad vi har fået lavet i ugens løb. Det har alle år været nogle imponerende resultater der er kommet ud af campen, og det kan være svært at tro at alle apps er lavet af folk som ingen erfaring havde til at starte med. Du kan finde link til alle apps fra de forrige camps i menuen i højre side.

Brugbarhed

Hvis du overvejer en uddannelse i datalogi eller softwareudvikling, vil campens faglige program give dig et lille forspring i forhold til dine medstuderende, da det faglige indhold på campen introducerer dig til den måde at tænke på som er forventet på sådanne studier.

Denne side er sidst opdateret d. 15. februar 2017 af SSM