Om Software Development Camp 2014

Ugens forløb

Campen starter med, at alle deltagere deler sig op i grupper af fire personer, som er dem man vil komme til at løse opgaver og udvikle et stykke software sammen med. Igennem hele ugen vil der være undervisning i grundlæggende programmering samt opgaver til undervisningen, der udfordrer deltagerne, uanset om de aldrig har programmeret før, eller har været i gang tidligere. Ud over gruppearbejdet vil der være en masse fede sociale events i løbet af ugen.

 

Socialt

Det er ikke kun en færdig mobil-applikation, som alle grupperne ender med, campen er også en mulighed for at få nye venner med samme interesse, og en sommerferie fyldt med sjov, hygge og spændende undervisning. Som deltager får du også mulighed for at lære de andre bedre at kende, bl.a. gennem sociale aktiveter og et brag af en fest sidst på ugen. Vi har planlagt nogle sjove, sociale arrangementer i løbet af ugen, så der bliver skabt kontakter, som kommer til at holde længe efter campen. Så selvom man ikke kender nogen på forhånd, skal man nok falde i godt selskab og få sig en rigtigt god uge.

 

Gruppearbejde og tværfaglighed

At arbejde sammen i en gruppe på fire er et stort arbejde. For det første er det vigtigt for alle medlemmer i gruppen, at alle har samme målsætning, samt et realistisk syn på hvad der kan nås på de givne dage. Derfor vil hver gruppe bliver tilknyttet en mentor, der kan coache og vejlede gruppen igennem de udfordringer, de måtte støde på. Der vil desuden være kvalificerede undervisere, som også altid vil være til stede under gruppearbejdet og dermed give jer deltagere den hjælp, I har brug for.

 

Undervisning

Ugens omdrejningspunkt er udviklingen af en applikation til Android, med fokus på software-udvikling og design generelt. Som hjælp til udviklingen af applikationen vil der være en masse undervisning, både i logikprogrammering og brugergrænseflader. Der er intet krav om tidligere erfaring hos deltagerne, da undervisningen vil starte helt fra bunden ved at besvare spørgsmålet: "Hvad er programmering?". Der vil være platformsspecifik undervisning, men hovedfokus ligger på software-udvikling generelt. I løbet af ugen vil der være foredrag om relevante emner, såsom softwareudvikling i erhvervslivet, samt mere teoretiske problemer fra datalogiens verden.